Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-02-2005 - Görkese Turken trotse winnaar Et schonste Vurfront

Carnavalsdinsdagavond, vaak het moment waarop het bestuur druk overlegt over de mooiste carnavaleske voorgevel in Kruikenstad: Et Schonste Vurfront genaamd. Dat gebeurde ook dit jaar weer.
Tijdens de carnavalsdagen heeft het Bestuur de ogen goed de kost gegeven. Boogiewonderland en de Drie Gezusters waren de gevel-uitschieters op het Piusplein, waar Café Bolle, doorgaans een van de trekkers op dit plein, dit jaar wat afhaakte. Op de Heuvel blijft Café Uit een mooi hoekpunt met nadrukkelijke medewerking van de Schččl Praaje (dit jaar 11 jarig bestaan) en de Proatmoakers. Ook de Twee Boeren had weer uitgepakt met een volledige Tiroler aankleding van de gevel. Erg mooi!

Kruikenstad is kruikenstad niet, als ook de Watertoren niet weer is ingepakt. De TWM’erkus deden weer van zich spreken. En ook de Taverneplekkers hadden hun belofte van vorig jaar ingevuld. Ondanks dat men de prijs in 2004 won beloofde men ook in 2005 sterk voor de dag te komen. En dat is ook gebeurd. Complimenten!

Görkese Turken Opper Pedro en voorzitter Maas ontvangen nieuwe wisselprijs
Uit handen van Gérard Appels, voorzitter van het 7-koppig bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg ontvingen Opper Pedro en voorzitter Maas de door Wim Geers ontwikkelde nieuwe wisselprijs Et Schonste Vurfront. Dat gebeurde in allerijl. Want toen het Bestuur Partycentrum ’t Hoefke binnentrad zaten de Raadsleden met dames nog te genieten van het diner. Snel de koffie naar binnen en de steken op en de trotse Pedro kon dit prachtige beeld in ontvangst nemen.

Mooiste gevel kan ook van buiten centrum komen
Dat de mooiste gevel ook zeker buiten het centrum kan vallen blijkt wel uit de lange lijst van winnaars buiten het centrum, zoals recentelijk Het Uilennest (Kerkuilen), de Watertoren (TWM’ekus), Café Du Taverne (Taverneplekkers) en Café De Frater (Vattebieren). Daaraan wordt nu ’t Hoefke toegevoegd (Görkese Turken). Appels roemde de bouwerskwaliteiten die tot uitdrukking kwam in de gevel van de Görkese Turken en vond in algemene zin, dat op heel creatieve wijze van een simpele strakke gevel een heel fleurig geheel is gemaakt. Met recht dus de winnaar van de Et Schonste Vurfront 2005!


Delen via:
| More