Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

28-01-2005 - Mark d地 Irste brengt worst naar Eindhoven

Mark d地 Irste brengt worst naar Eindhoven
Prins en gevolg vragen mooi weer aan andere Clarissen

Afgelopen woensdag heeft Prins Mark d地 Irste een worst naar de Clarissen-Coletinen in Eindhoven gebracht. De worst werd beschikbaar gesteld door Keurslager Kees van Oers en was traditioneel op een baar gedrapeerd.
Het is een jarenlange traditie om kort voor carnaval een worst naar de Clarissen te brengen met het verzoek om te bidden voor mooi weer tijdens de buitenevenementen. Dit gebeurde tot begin jaren negentig in het toenmalige zusterklooster in de Lange Nieuwstraat in Tilburg. Toen de Clarissen verhuisden naar een bejaardencommuniteit in Someren, werd de worst door Prins en gevolg voortaan naar die gemeente gebracht. Dit jaar gaven de zusters aan in verband met een verbouwing het bezoek een keer over te willen slaan.

Alternatief
Daarop ging de Carnavalsstichting Tilburg op zoek naar een alternatief en kwam uit bij de Clarissen-Coletinen in Eindhoven. Afgelopen woensdag reed de Hoogheid met zijn gevolg in de prinsenbus naar het aldaar gelegen Klooster 溺aria, moeder van de Kerk. Hij legde de zusters de traditie nog eens uit en overhandigde de worst, die beschikbaar was gesteld door Keurslager van Oers. Eigenlijk ging het om meerdere worsten die op carnavaleske wijze op een baar waren gedrapeerd. De zusters toonden zich enthousiast voor deze traditie en beloofden goed te zullen bidden.


Delen via:
| More