Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

27-01-2005 - KRUIKENMUNT

Gemak dient kruiken en kruikinnen!

Om het de carnavalsvierders een stuk makkelijker te maken kunnen zij tijdens carnaval 2005 wederom gebruik maken van de Kruikenmunt als betaalmiddel. U hoeft niet meer bij elke horecagelegenheid uw portemonnee te trekken en/of een andere munt te kopen maar kunt in vrijwel de gehele binnenstad betalen met éénzelfde Kruikenmunt.

Onmisbaar
Dit is niet alleen voor het gemak van de Kruiken en Kruikinnen maar natuurlijk ook voor de Horeca. Niet elke kroeg kan zich een eigen munt permitteren en met munten betalen is eigenlijk een must in die drukke carnavalsdagen.
De prijs wordt elk jaar aangepast en door de horeca bepaald, meestal is dit iets onder of hetzelfde als de normale prijs. De carnavalsvierder betaalt dit jaar €.1,70 voor de munt.

Pinnen
U kunt de Kruikenmunt kopen bij de horecagelegenheden en als extra service worden er op drukke tijden loketten opengesteld alwaar u de Kruikenmunt kunt kopen. De loketten bevinden zich in de Stadhuisstraat, op het Piusplein, Heuvel en Korte Heuvel. Bij de loketten kan gepind worden.

Niet meer weg te denken
Het initiatief voor de Kruikenmunt is ontstaan in 1997. Een jaar eerder was het mislukt omdat een verkeerde werkwijze werd gehanteerd maar in overleg met de horeca bleek de behoefte erg groot en werd besloten het initiatief verder uit te voeren. Het nieuwe systeem werd opgezet en gepromoot en vandaag de dag is de Kruikenmunt niet meer weg te denken.

Organisatie
De organisatie vindt plaats door het bestuur van de stichting en al meteen na het eerste jaar verleent studentenvereniging IDUNA een helpende hand. Zij assisteren bij het klaarmaken van bestellingen en de verkoop. Door de inzet van deze mensen kunnen de Kruiken en Kruikinnen zich van het gemak van de Kruikenmunt dienen.


Delen via:
| More