Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

27-01-2005 - Jubileum voor Marijn van de Laar

12e Kruikenmis in St. Jozefkerk én Midi

Op maandag 7 februari zal in de St.Jozef Kerk op de Heuvel voor de 12e keer de Kruikenmis plaatsvinden. Evenals in voorgaande jaren zal Marijn van de Laar de mis voorgaan. Marijn zal hier zijn carnavalesk jubileum vieren. Voor de 11e keer zal hij de geestelijke leiding nemen in de kruikenmis. De muziek zal worden verzorgd door de hofkapel. De gezangen zullen worden ingeleid door de Tilburgse Operette Vereniging en Canterra. Frans van den Hoven zal als dirigent optreden. De dienst vangt aan om 12.45 en rond 14.00 uur zal de mis beëindigen.

Extra plaatsen in Midi
Vanwege veiligheidsoverwegingen, verorderd door de Tilburgse Brandweer, mogen er dit jaar maar 768 gasten in de kerk. Dat betekent dat er dit jaar minder kaarten verkocht worden. Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar het mogen bijwonen van de kruikenmis wordt dit jaar voor het eerst de mogelijkheid geboden om de Kruikenmis op een interactieve manier bij wonen in de bioscoop MIDI aan de Heuvelring. MIDI biedt plaats aan 500 bezoekers.
Door samenwerking van de Carnavalsstichting met het MIDI theater zal de Kruikenmis op groot beeldscherm worden vertoond. Een echte première voor de Kruiken en Kruikinnen die samen in een leuke sfeer een echt carnavalsk alternatief. Er zijn nog kaarten beschikbaar en deze zijn vanaf woensdag 2 februari verkrijgbaar aan de kassa van het MIDI theater. De kaarten kosten € 2,50 per stuk.

Live verslag op Regio TV
De Kruikenmis zal, zoals ieder jaar, vanaf 12.30 uur live uitgezonden worden via Regio TV. Dit jaar wordt dit mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg en Regio TV.

Knopperts van Toen
Na afloop van de Kruikenmis zullen er tussen 14.00 en 14.45 uur op de Heuvel diverse activiteiten plaatsvinden die verzorgd worden door de Knopperts van Toen.
Aansluitend op de activiteiten op de Heuvel zal omstreeks 14.30 uur het Kaaibaandenfestival op de Korte Heuvel beginnen.

http://www.kruikenstad.com/cstevenementen.php?id=2005&e=kruikenmis


Delen via:
| More