Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

16-01-2005 - Winnaar Leuterconcours Maureen Smeets

De 1e prijs vakjury en publieksprijs voor het tweede opeenvolgende jaar is voor Maureen Smeets en is daarmee
Opperleuterèr 2005!
De beste nieuwkomer is in 2005 Frans van Tilburg.

Smeets won met haar creatie van Fien Flutjeshout, een "kampbewoonster" die maar liefst zeven miljoen euro wint in de postcodeloterij. Het logische gevolg is dat ze moeilijk kan omgaan met deze plotselinge rijkdom en op het eind van het verhaal dan ook weer naar d'r "plantjes" moet om uit de schuld te komen.

Het niveau tijdens het 33e Leuterconcours was zonder uitzondering hoog. Alle acht de Leuterèèrs wisten de zaal te boeien en de lach vast te houden. En dat is op zich al een prestatie tijdens zo'n lange avond.

Jan van Geloven trapte in de grote zaal af als medewerker van de TWM. Niet raar dat één van Tilburgs markantste personen van de afgelopen jaren, oud-directeur Berry Stok van de TWM, een grote rol speelde in zijn buut. Henri Hendriks, in zijn rol van Reservist, had veel succes met het werven van nieuwe recruten. Met zijn openingszin had hij meteen de hele zaal, op één man na wellicht, aan het lachen: "Goeienaovent Kruikenzeikers, kruikinnen ..... en burgemeester Vreeman".

De burgemeester kreeg het bij elke Leuterèèr zwaar te verduren om zijn uitgesproken twijfels over het symbool van Tilburg, de kruikenzeiker. Maureen Smeets sprak hem hier in haar dankwoord achteraf nog op aan: "Meneer Vreeman, we bedoelden het niet zo hoor. Maar we meenden het wel!"

Frans van Tilburg had als bereden politie Wout de Wout een zware dag achter de rug met zijn paard Bonfire. Met ondere andere een echtelijke ruzie in de Trouwlaan, een gestolen mobieltje in de Telefoonstraat en een losgebroken koe, niet in de Koestraat, maar in de Veestraat.

Meer informatie op www.tonpraten.nl
http://www.tonpraten.nl/nieuws/news_select.php?id=527


Delen via:
| More