Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

28-02-2004 - Café Du Taverne wint mooiste gevel in 2004

Op Carnavalsdinsdag stapte Het Bestuur van de CST Café Du Taverne binnen. Op bezoek bij CV De Taverneplekkers. Een geheel nieuw beschilderde gevelbeplating en hierboven gemonteerde carnavalspoppen, maakten dat de Taverneplekkers terecht de mooiste gevel 2004 ontvingen.

De Taverne-jel werd meerdere malen gezongen toen Gérard Appels, voorzitter van de CST, de prijs aan de Opper van De Taverneplekkers uitreikte. Een fikse geldprijs en een plakette met het motto van 2004.
Een Schrobbelèrke en een flinke pot bier voor het Bestuur maakte de uitreiking af.

Dit jaar was het beter dan ooit in Kruikenstad. Naast de grotere groep aanmelders voor de Gevelversiering waren en ook vele gevels die opvielen zonder dat men zich aangemeld had. Zo was de skichalet van de Twee Boeren op de Heuvel opvallend. Dat gold ook voor de simpele maar erg creatieve uitbouw van de Witte Gijten in Café Sjoerd. Natuurlijk waren bijna alle kroegen aan het Piusplein van groot niveau. Dit jaar ook met een zeer positieve bijdrage van de Drie Gezusters. Ook Hoegaarden was weer prachtig.
Misschien zouden de gevels aan de Heuvel het komende jaar wat meer aandacht mogen krijgen, hoewel Café Uit, mede door de carnavaleske bijdrage van De Schèèl Praaje een erg opvallende uitzondering was. Het Stadhuisstraatje bleek voor Carnaval 2004, in navolging van het vorige jaar, extra aandacht voor de gevels te hebben, ondanks de vele, dit jaar broodnodige aanbouwtenten. Een goed initiatief dat hopelijk volgend jaar nog meer nadruk krijgt!
Verderweg uit het centrum bleken de Fènpruuvers ook van groot niveau. Hun gevel deed uiteindelijk weinig onder voor die van de Taverneplekkers. Ook Café ‘t Uilenest was weer goed en prominent aanwezig. ’t Motorrijerke aan de Piushaven pakte hun gevel helemaal in en dingen met die aanzet volgend jaar zeer zeker mee voor de gevel 2005!Delen via:
| More