Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-03-2003 - Winnaar gevelversiering 2003

Het Bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg heeft na lang dubben de keuze voor de mooiste en meest Carnavaleske Gevel uitgereikt aan D'n Frater & CV de Vattebieren.

De "Ereprijs Gevelversiering 2003" is met recht uitgekeerd op carnavalsdinsdagavond aan een trotse Uitbater van D'n Frater, de voorzitter én Opper van CV De Vattebieren.
Met gejuich mocht het bestuur de Plaquette en de bijbehorende geldprijs van maar liefst € 250 uitreiken aan hen drieën.
Zo kort na het 33-jarig bestaan en na de bijdrage aan het Kruikenpaar/Kruikenbruiloft en het eigen weer succesvolle Tonproaterbal was deze prijs het "toefje slagroom op carnaval", zo vatte voorzitter Nico Verhoeven de Ereprijs kort samen. Trots en met blijdschap werd een biervatje door D'n Frater geregeld waardoor alle Vattebieren konden proosten op de zoveelste prijs!
Het trio beloofde ook volgende jaar weer en nog uitgebreider voor de dag te komen. We zullen zien!

Tijdens de carnavalsdagen bleken veel gevels mooi. Uiteraard was die zotte Olifant, alhoewel vrijwel gelijk aan vorig jaar én toen al prijswinnaar, van Café Bolle prominent aanwezig. Ook Boogie wonderland had behoorlijk uitgepakt en verder viel de Gevel van Hoegaerden op het Piusplein zéér positief op. Op d'n Heuvel was het aantal carnavaleske gevels mager. De twee lamme boertjes was daarop een leuke uitzondering net als het onvolprezen Café Uit. Helaas hadden de Schèèl Praaje 3 jaar geleden al de Gevelprijs en we dachten dat er weinig vernieuwends was doorgevoerd.
Op de Bredaseweg bleken 2 kleinere kroegen met residerende carnavalsverenigingen van naam, prima in staat met ongetwijfeld beperkter budget maar een flinke dosis enthousiasme iets creatiefs neer te zetten. De Taverneplekkers hadden bijna de Prijs gewonnen, al was ie in dat geval met name uitgekeerd om er volgend iets nog mooiers van te maken. De Fènpruuvers hadden een hele creatieve gevel en waren bijna de winnaar…


Delen via:
| More