Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

14-02-2003 - Eerste foto's nieuwe Prinsewagen

In 2004 zal kruikenstad een nieuwe Prinsewagen hebben voor d'n Opstoet.
Het werkgelegenheidsproject tROM van de VIB heeft als ultieme doelstelling tenminste twintig langdurig werklozen aan een baan te helpen. In de aanloop naar een vaste arbeidsplaats krijgen de werkzoekenden een stage-werkplek aangeboden bij een bedrijf of onderneming. In de afgeleide bouwen zij een nieuwe prinsenwagen voor carnaval 2004.
Ruim 40 Tilburgse ondernemers hebben inmiddels een arbeidsplaats, materiaal, financiële middelen of diensten aangeboden. "tROM" begeleidt de deelnemers bij de bouw van de wagen en leidt hen op in verschillende functies. De gemeente Tilburg heeft voor de duur van het project een projectleider ter beschikking gesteld die de deelnemers zal begeleiden en contacten legt en onderhoudt met de deelnemende Tilburgse en regionale bedrijven.
De deelnemers werken voor het bouwen aan de prinsenwagen in een bouwhal die door Ned-train ter beschikking is gesteld. Naast de leden van de facilitaire commissie van CST worden de wagenbouwers begeleid door leden van de carnavalsverenigingen de Görkese Turken, de Bierschaopen, De Tunnukus, De Fènpruuvers en de Bierpompen. De te bouwen prinsenwagen, die een aantal typisch Tilburgse elementen bevat zoals de kiosk, de Heuvelse kerk en het in aanbouw zijnde Westpoint, zal in de carnavalsoptocht van 2004 te bewonderen zijn.

De eerste foto's van de werkzaamheden en bouwtekeningen zijn te zien in ons fotoboek. De komende tijd zullen wij regelmatig nieuwe foto's maken, zodat u de bouw van de nieuwe prinsewagen goed kunt volgen.


Delen via:
| More