Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-02-2003 - Fist@Heuvel.com gaat niet door

Fist@Heuvel.com.Űk. is na ťťn jaar alweer van de agenda geschrapt. De CST nam dit besluit nadat de Tilburgse horeca in het geweer was gekomen. De cafťbazen waren bevreesd dat het festijn de kroegen zou leegtrekken. Het discofeest rond op de Heuvel stond op de dinsdag 4 maart gepland.

"Wij vinden het jammer dat de CST door de knieŽn is gegaan voor de dreigementen van de horeca, dat de financiŽle steun wil stopzetten. Dat is chantage en misbruik maken van de situatie", zegt een boze penningmeester M. Hengst van carnavalsvereniging De Praotmoakers, die vorig jaar het initiatief tot het feest nam.
"Dat werd toen toegejuicht.
Ruim drieduizend jongeren maakten vorig jaar het eerste Fist@Heuvel.com.Űk mee. "De reacties waren alom lovend", zegt Hengst. "Later kregen we te horen dat er alsnog protesten uit de hoek van de horeca waren gekomen. Tot het moment dat 't Subiet (einde carnaval om 24.00 uur) werd aangekondigd, was er weinig of geen sfeer op de Heuvel. Daar wilden we wat aan veranderen. Ook voor 4 maart stond een aantal artiesten gecontracteerd, was er een lichtinstallatie geregeld enz. Het feest zou plaatsvinden van 20 tot 23 uur. Ik snap niet waarom de horeca zich zo druk maakt. Diegenen die naar de kroeg willen gaan, gaan daar toch wel naar toe."
"95 Procent van de horeca-ondernemers in de binnenstad had vorig jaar al problemen met het discofeest op de Heuvel", aldus J. de Bont, interim-voorzitter van Horeca Tilburg. "Daarom vonden wij het vreemd dat het voor dit jaar opnieuw stond vastgesteld. Na vorig jaar zou er geŽvalueerd worden, maar dat is er niet van gekomen. Als het discofeest was doorgegaan, had een aantal kroegbazen zich inderdaad teruggetrokken uit de financiering van het openbaar carnaval."


Delen via:
| More