Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-02-2003 - Prinsebal zaterdag 15 februari in Schouwburg

Verkiezing Beste Kroegkapel tijdens Prinsebal

Op zaterdag 15 februari a.s. vindt vanaf 20.30 uur in de Schouwburg Tilburg het Prinsebal plaats. Het Prinsebal is hét feest waar Oppers, Adjudanten, carnavalsvierders, -verenigingen en -orkesten elkaar treffen. De toegang is, op vertoon van het stadsembleem van 2003, gratis.

Indeling

Dit jaar is voor de eerste maal de indeling van de Schouwburg anders dan andere jaren: het restaurantgedeelte wordt betrokken bij dit grandioze feest. Samen met de kuip en de omloop van de Schouwburg zorgt dit voor nog meer sfeer.

Beste Kroegkapel

Het restaurantgedeelte is een prima aanvulling, zeker gezien het feit dat er dit jaar voor het eerst gestreden gaat worden om de nu al felbegeerde prijs: Beste Kroegkapel van Kruikenstad. Vele kapellen hebben zich reeds ingeschreven. Aan het eind van de avond, na de finale, wordt de prijs uitgereikt door Prins Jan- Paul d'n Irste. Het unieke van deze prijs is, dat de jury bestaat uit één lid van elke kapel die meestrijdt.

Zeldzaamste Zot

Dit is slechts één van de verkiezingen tijdens het Prinsebal. In samenwerking met Het Brabants Dagblad organiseert de Carnavalsstichting Tilburg namelijk eveneens de verkiezing van De Zeldzaamste Zot. De prijs voor de meest uitbundig verklede carnavalsvierder. De winnaar komt met foto op de voorkant van de carnavalsbijlage van Het Brabants Dagblad.


Delen via:
| More