Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

10-02-2003 - Stewards laten Opstoet Tilburg soepeler verlopen

Carnavalsstichting Tilburg gaat een aantal stewards van Willem II 'inhuren' om de Opstoet op zondag 2-maart soepel te laten verlopen. De stewards worden voornamelijk ingezet in de omgeving van de Korte Heuvel, waar de stoet in het verleden nogal eens klem kwam te zitten.

"Op dat punt bevinden zich altijd de meeste toeschouwers," weet N. Verhoeven, voorzitter van de Optochtcommissie. "Het is niet zozeer de taak van de stewards om toeschouwers op afstand te houden, maar meer om de weg vrij te houden zodat met name de grote wagens ruim baan krijgen."
Morgen, tijdens het Waogenslouwe, bestaat er nog gelegenheid voor verenigingen om zich in te schrijven voor de optocht met een grote wagen. Komende maandag is de laatste mogelijkheid bij café Bet Kolen aan de Broekhovenseweg. De verenigingen, die al ver gevorderd zijn met de bouw van de grote wagens, geven morgen het publiek de gelegenheid een kijkje te komen nemen.

Sluitingsdatum
De werkzaamheden aan de wagens vinden plaats in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat. Van 12.00 tot 18.00 uur zijn de deuren van de bouwhal geopend.
Voor de een-, twee- of drielingen of kleine groepen is de sluitingsdatum voor deelname aan de Opstoet bepaald op zaterdag 22 februari. Daarna kan nog slechts bij hoge uitzondering een plaats worden verkregen.

Op de volgende data en plaatsen kan nog ingeschreven worden voor de Optocht. Maandag 10 februari: van 19.30 tot 20.30 uur bij café Bet Kolen aan de Broekhovenseweg. Woensdag 19 februari: van 19.30 tot 22.30 uur bij supporterscafé Willem II en zaterdag 22 februari tijdens het Proefblaozen op het Piusplein vanaf 13.00 uur.

www.brabantsdagblad.nl


Delen via:
| More