Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

02-02-2003 - Titel "Opperleuterèr" naar Jan Voogt

Tijdens het leuterconcours is de titel "Opperleuterèr" gewonnen door Jan Voogt.
Ook de publieksprijs ging naar "Jaoneke d'n Bouwer", die een goed verhaal combineerde met leuke grappen en een perfecte voordracht. Jan Voogt deed dit jaar voor de vijfde maal mee aan het Leuterconcours, en nadat hij er tweemaal dichtbij was, is het nu dus gelukt om de felbegeerde titel te behalen.

"Suikertante Door", alias Christel van Dungen, was van de vijf (!) nieuwkomers de beste. Alsof ze al jaren in de ton stond bespeelde zij het publiek met haar felroze creatie.

De titel van beste nieuwkomer is er één om trots op te zijn, vooral tijdens deze editie. De tonpraotacademie die in Tilburg eind 2002 is opgestart heeft een groot aantal beginnende tonpraoters in razend tempo klaargestoomd voor het grote werk. Gisteren lieten zij zien dat zij hier ook inderdaad klaar voor waren. En dan te bedenken dat tijdens de voorronden nog enkele tonpraoters af moesten vallen en dat er ook al nieuwe aanmeldingen zijn voor volgend jaar.

Het tonpraoten in Tilburg is weer springlevend. Een rare constatering eigenlijk nadat in november vorig jaar het hart van het Tilburgse tonpraoten in de persoon van Frans Verbunt overleed. Niet geheel toevallig was hij het die het idee van de tonpraotacademie nieuw leven inblies en waarmee hij dus een mooie erfenis voor Tilburg heeft achtergelaten.

Bron:www.tonpraten.nl

De foto's van het Leuterconcours volgen zo snel mogelijk.


Delen via:
| More