Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

14-01-2003 - Waogenslouwe 2003

Al maanden zijn tientallen mannen en vrouwen in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat bezig om hun carnavals wagen te bouwen. Dat gebeurt door 9 verenigingen in een goede harmonie met elkaar.

Van rivaliteit is geen sprake en materiaal en gereedschap worden regelmatig van elkaar gebruikt. Toch komt carnaval met rasse schreden naderbij en nog drie weken te gaan moet er nog veel werk verzet worden. Dan wordt er onder spanning gewerkt om alles op tijd klaar te hebben en op 2 maart de onderlinge strijd aan te gaan wie winnaar zal worden tijdens d'n opstoet in het centrum van Tilburg.

Vooraf willen de bouwers aan het Tilburgse publiek laten zien waar ze mee bezig zijn.
Daarom wordt er op Zondag 9 februari a.s. het traditionele waogens laawe georganiseerd door de facilitaire commissie van de Carnavalsstichting Tilburg in samenwerking met de waogenbouwers.

Het festijn in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Diverse carnavalsorkesten verlenen hun medewerking om de sfeer te verhogen en er zijn drankjes en hapjes te verkrijgen. Verder wordt het carnavalslied van 2003 door Zuutjes aon ten gehore worden gebracht en wordt het a.s. Kruikenpaar van dit jaar voorgesteld.

Als hoogtepunt zal het bezoek zijn van Hoogheid Jan-Paul den Irste van Kruikenstad met zijn raad van Elf en Hofkapel de Sleutelsollers. Iedereen is hier van harte welkom om de bouwers een hart onder de riem te steken en hun bouwwerken te bewonderen.
De toegang is geheel gratis.


Delen via:
| More