Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Proefblaoze - Proefblaoze

LocatieCentrum Tilburg
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Proefblaoze: muzikaal spektakel in de binnenstad van Tilburg 28-1-2013 - Proefblaoze: muzikaal spektakel in de binnenstad van Tilburg

Zaterdag 2 februari 2013 presenteren zich tientallen carnavalskapellen aan het publiek in de binnenstad van Tilburg tijdens het Proefbloaze. Carnavalskapellen zorgen deze middag voor sfeer en gezelligheid in de binnenstad met hun muzikale optredens en carnavaleske aankleding. Een echte opwarmer dus voor carnaval dat precies een week later geopend zal worden door Prins Joost d’n Irste. Hoewel het Proefbloaze al een jarenlange traditie kent, is het evenement dit jaar vernieuwd. In het kader van samenwerking en verbroedering met de Carnavalsstichting, zullen de opening en de sluiting van het evenement door alle kapellen gezamenlijk verzorgd worden. De kapellen starten om rond 13:00 uur op het Piusplein en spelen daar gezamenlijk het Tilburgs Volkslied. Daarna spelen de kapellen op diverse podia in de binnenstad.

Op vorige edities van het Proefblaoze werd door de hele binnenstad muziek gemaakt door de carnavalsorkesten. Dit zorgde ervoor dat de kapellen redelijk geïsoleerd in het centrum optraden. Om écht de focus op de kapellen te leggen, zijn er dit jaar diverse podia opgesteld op alle grote winkelpleinen van de gehele binnenstad. De podia staan op het Piusplein, Paleisring, Stadhuistraat, Pieter Vreedeplein, Heuvel en Korte Heuvel. In de winkelstraten zal er muziek te horen zijn van een aantal percussiebands, zodat het winkelend publiek daar ook nog door kan swingen. Aan het eind van de middag om circa 16:45 uur komen alle kapellen samen op het Piusplein. Hier wordt dit evenement muzikaal en gezamenlijk afgesloten. De kapellen spelen dan gezamenlijk het nummer ‘Griekse Wijn’. Onder Tilburgers beter bekend als het door Guus Meeuwis vertolkte nummer ‘Drink Schrobbelèr’.

Het winkelend publiek heeft zaterdag ook de gelegenheid om op diverse plaatsen de officiële groen-oranje attributen van de Tilburgse Carnavalsstichting, waaronder de welbekende sjaal aan te schaffen. Zo staat er een speciale kraam op het Piusplein en daarnaast verkopen diverse cafés en winkels de sjaals en andere attributen.

Muzikaal spektakel in de binnenstad van Tilburg 17-1-2013 - Muzikaal spektakel in de binnenstad van Tilburg

Zaterdag 2 februari 2013 presenteren zich tientallen carnavalskapellen aan het publiek in de binnenstad van Tilburg tijdens het Proefblaoze. Carnavalskapellen zorgen deze middag voor sfeer en gezelligheid in de binnenstad met hun muzikale optredens en carnavaleske aankleding. Een echte opwarmer dus voor carnaval dat precies een week later geopend zal worden door Prins Joost d’n Irste.

Hoewel het Proefblaoze al een jarenlange traditie kent, is het evenement dit jaar vernieuwd. In het kader van samenwerking en verbroedering met de Carnavalsstichting, zullen de opening en de sluiting van het evenement door alle kapellen gezamenlijk verzorgd worden. De kapellen starten om rond 13:00 uur op het Piusplein en spelen daar gezamenlijk het Tilburgs Volkslied. Daarna spelen de kapellen op diverse podia in de binnenstad.

Op vorige edities van het Proefblaoze werd door de hele binnenstad muziek gemaakt door de carnavalsorkesten. Dit zorgde ervoor dat de kapellen redelijk geïsoleerd in het centrum optraden. Om écht de focus op de kapellen te leggen, zijn er dit jaar diverse podia opgesteld op alle grote winkelpleinen van de gehele binnenstad. De podia staan op:

Piusplein
Paleisring
Stadhuistraat
Pieter Vreedeplein
Heuvel
Korte Heuvel
In de winkelstraten zal er muziek te horen zijn van een aantal percussiebands, zodat het winkelend publiek daar ook nog door kan swingen.

Aan het eind van de middag om circa 17.00 uur komen alle kapellen samen op het Piusplein. Hier wordt dit evenement muzikaal en gezamenlijk afgesloten. De kapellen spelen dan gezamenlijk het nummer ‘Griekse Wijn’. Onder Tilburgers beter bekend als het door Guus Meeuwis vertolkte nummer ‘Drink Schrobbelèr’.

Het winkelend publiek heeft zaterdag ook de gelegenheid om op diverse plaatsen de officiële groen-oranje attributen van de Tilburgse Carnavalsstichting, waaronder de welbekende sjaal, aan te schaffen. Zo staat er een speciale kraam op het Piusplein en daarnaast verkopen diverse cafés en winkels verkopen de sjaals en andere attributen.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.