Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kenderstoet - Kenderstoet

Locatie
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Kčnderstoet 9-2-2013 - Kčnderstoet

De dinsdag staat grotendeels in het teken van de jonge Kruiken en Kruikinnen, om te beginnen met de Kènderstoet. Er waren al vroeg erg veel inschrijvingen, dus het moet wel een mooie editie worden! Om 13.30 uur wordt het startsein gegeven voor de ongetwijfeld vol spanning en ongeduld wachtende deelnemers. De Kènderstoet start op het Willemsplein om uiteindelijk via de Schouwburgring en de Heuvelstraat, de Katterug, de Paleisring en het Piusplein de finish op de Heuvel te bereiken.

Deelnemers kunnen natuurlijk nog inschrijven vóór aanvang van de Kènderstoet. De commissie Jeugdzaken is voor aanvang tot ongeveer 12.45 aanwezig in Café Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat om dit te begeleiden.

Dit jaar zal niet na afloop, maar voorafgaand aan de Kènderstoet de jaarlijkse ballonnenwedstrijd plaatsvinden. Ter plekke zullen de deelnemers van de Kènderstoet van de oud-Prinsen van Kruikenstad een ballon krijgen. Deze worden allemaal tegelijk opgelaten met daaraan een kaartje met de gegevens van de deelnemer. De deelnemer van wie de ballon het verst komt krijgt natuurlijk een prachtige prijs! De prijswinnaar van vorig jaar zal bij de Kiosk op de heuvel bekend gemaakt worden.

Aanvangstijd: 13.30 uur
Startlocatie: Willemsplein
Finishlocatie: Heuvel

Route Kčnderstoet aangepast 29-1-2013 - Route Kčnderstoet aangepast

De route van de Kènderstoet is dit jaar een stukje korter gemaakt. De commissie Jeugdzaken van de Carnavalsstichting Tilburg die de Kènderstoet ieder jaar organiseert, hoopt hiermee meer toeschouwers te werven en de voetjes van de kleine Kruiken en Kruikinnen wat te ontlasten.

De Kènderstoet start dit jaar traditiegetrouw op het Willemsplein en draait dan direct na het stadhuisstraatje de Oude Markt op. Hiermee ontwijken we het tochtige gedeelte met relatief weinig toeschouwers van voorgaande jaren. Vanaf de Oude Markt vervolgd de route zich zoals vanouds tot aan de Heuvelstraat.

De route is hiermee korter waardoor de commissie hoopt meer toeschouwers op de vierkante meter te realiseren. Omdat de optocht wel even lang mag duren, geeft de organisatie hiermee ook wat meer tijd en rust aan de kinderen om hun acts en wagens goed te laten zien.

De Kènderstoet start op dinsdag 12 februari om 13.30 uur. Inschrijven kan tot en met 31 januari voor Groote en Knotsgroote Troepen. Alle andere categorieën kunnen op de dag van de Kènderstoet nog inschrijven.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.