Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Leuterconcours - Leuterconcours

LocatieStadsschouwburg Tilburg
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Tooke de Toverfee wint Leuterconcours 23-1-2012 - Tooke de Toverfee wint Leuterconcours

Christel van den Dungen heeft zaterdagavond het Leuterconcours 2012 gewonnen en mag zich dus een jaar lang Opperleuterèr van Kruikenstad noemen. 
In Theaters Tilburg stak de enige vrouwelijke deelnemer met haar creatie Tooke de Toverfee, met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ze won ook de publieksprijs.

Hoewel de vakjury en het aanwezige publiek het beide eens waren dat ‘Tooke de Toverfee’ de beste Leuterèr was, moet worden vermeld dat het algemene niveau van het deelnemersveld hoog lag. Het buut van Christel stond in het teken van ‘Tooke de Toverfee’ een fee in dienst van de Efteling die een boekje opendeed over de ware aard van bekende Efteling karakters. In deze sprookjesachtige omlijsting wist Christel hilariteit en actualiteit perfect te combineren! 

Nieuwkomer Joppe de Bres kreeg met zijn buut als ‘Kees Kaokel’ de prijs voor de beste nieuwkomer. 

Leuterconcours 19-12-2011 - Leuterconcours

In een vol café De Fijnproever hebben op zaterdag 17 december j.l. 8 Leuterèrs zich tijdens het  Vurleuteren weten te plaatsen voor het Leuterconconcours in de Theaters Tilburg op  21 januari 2012.

In willekeurige volgorde hebben de volgende Leuterèrs zich weten te plaatsen:

Lion Spijkers (Pirke Patat, Frietboer in Kruikenstad)
Joppe de Bres (Kees Kaokel, haantje op de toren van de Heuvelse kerk)
Bart Ketelaars (Bartje Vullings, de tandarts)
Arthur van der Kwartel (Harrie dun ober)
Toon van Erp (Toni Macdoni)
Christel van den Dungen (Tooke de Toverfee)
Piet Derix (Huubke de Jaoger)
Ludo van Vliet (Freddie La Hoo junior, de oudste fotograaf van Tilburg)

Helaas wist debutant Vincent van Rijsewijk als Frie Kandel zich niet te plaatsen.

Kaartverkoop Leuterconcours

De 1e kaartverkoop voor dit evenement vindt plaats op woensdag 28 december aanstaande in Hotel Mercure aan de Heuvel in Tilburg. U bent welkom tussen 19:00 - 21:00 uur in de Renoirzaal op de eerste etage, de kaarten kosten € 17,00 en kunnen uitsluitend contant worden voldaan.

De tweede kaartverkoop voor het Leuterconcours zal plaatsvinden op zaterdag 14 januari 2012 van 14.00-16.00 uur bij Boerke Mutsaers (Vijverlaan 2, Tilburg). De kaarten kosten € 17,00 en kunnen uitsluitend contant worden voldaan. 

 


 


Inschrijving Vurleuteren geopend 29-9-2011 - Inschrijving Vurleuteren geopend

Carnavalsstichting Tilburg en k.v. de Fènpruuvers organiseren dit jaar voor de 38e keer het Leuterconcours van Kruikenstad waarbij gestreden wordt om de titel Opperleuterèr van Kruikenstad. 

De voorselectie voor deze wedstrijd vindt plaats  op zaterdag 17 december 2011 in café de Fijnproever, Bredaseweg 84, aanvang 20.00 uur. Van de deelnemers aan de voorselectie mogen de 8 besten door naar Theaters Tilburg waar op zaterdag 21 januari 2012 het Leuterconcours zal worden gehouden. Denkt u dat u de enige echte Opperleuterèr van Kruikenstad kunt worden? Meld uzelf nu aan voor het Vurleuteren op 17 december!

Aanmelden kan tot en met 1 december 2011 via hgndejong@home.nl, of bel Harry de Jong via 013 5360976. 

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.