Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Blerconcours - Blerconcours

LocatiePopcentrum 013
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

CD Blèrconcours in de verkoop 8-1-2010 - CD Blèrconcours in de verkoop

Op zondag 3 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de carnavalsstichting Tilburg de CD gepresenteerd die gemaakt is naar aanleiding van het Blèrconcours. Deze CD is nu voor iedereen verkrijgbaar voor maar zes euro.

Op de CD staat het winnende carnavalslied ‘et Kriezuslieke’ van De Bunstekers en Ut Kriezusjusmeejbruurkuskoor. Daarnaast staan de winnaar van de categorie Vur de leut (de Frutblaozen), de winnaar van de publieksprijs (SHE’s en de Praotmaokers) en de plaatsen drie tot en met zeven van categorie Blèren op de CD.

Kortom: een CD die elke rechtgeaarde Kruik in zijn of haar bezit moet hebben. Deze CD is vanaf 7 januari te verkrijgen voor maar zes euro op de volgende locaties:

Café de Boekanier Stadhuisstraat 11
Café Van Horen Zeggen Stadhuisstraat 15
Café Babbus (Korte) Heuvel 46
Pijnenburg schoenen Korvelseweg 6
Van Baast dameskleding Wagnerplein 38

Daarnaast is de CD ook te koop op de stichtingsevenementen

Kriezusliekuh winnaar Blèrconcours 23-11-2009 - Kriezusliekuh winnaar Blèrconcours

In poptempel 013 zijn gisteren ‘De Bunstekers en Ut Kriezusjusmeejbruurkuskoor’ de winnaar geworden van een erg gezellig en drukbezocht Blèrconcours. Hun lied: ‘Ut Kriezusliekuh’ werd door de jury verkozen tot beste carnavalslied. Prins Jean Pierre d’n irste weet op welk nummer hij dit carnavalsseizoen door Kruikenstad gaat swingen.

Peter Musters van de succesvolle Buntstekers (De Buntstekers wonnen in het verleden al vaker het Blèrconcours) had de overwinning niet aan zien komen. “De concurrentie was groot en er waren dit jaar erg veel goede deelnemers.” Naar eigen zeggen kwam de overwinning als een verrassing. “Je hoopt dat je op de CD komt en dus bij de eerste zes zit. In je achterhoofd hoop je een beetje op de eerste plaats. Als je dan uiteindelijk wint is dat echt heel mooi. Zeker in dit deelnemersveld.”

Het lied gaat over de kredietcrisis en over besparingen, maar dat er vooral niet bespaard moet worden op carnaval: “We zinge, hosse, dàànse, ‘k investeer mun dividend,
Want ut Tilburgs karnaval, gift mèn un super rendement”.

De muziek en het arrangement is gemaakt door Pieter de Kok, die in het verleden al vele winnende nummers heeft geschreven voor diverse kapellen en nu als zanger zelf won met De Buntstekers. De tekst is geschreven door Peter Tuerlings en de Buntstekers.

Juryvoorzitter Ron Antens vindt ook dat de kwaliteit van het Blèrconcours steeds beter wordt: “De orkesten worden elk jaar beter, de zangers worden elk jaar beter en de teksten zijn elk jaar scherper.” Alleen de arrangementen mogen volgens Antens nog wat origineler om zo het Blèrconcours nog naar een net wat hoger niveau te tillen. “Maar al met al gaat het niveau met sprongen vooruit”, aldus een tevreden juryvoorzitter.

Eervolle vermelding moet gegeven worden aan ‘SHE’s met De Praotmaokers’ die met hetzelfde puntentotaal nét tweede werden achter De Buntstekers, maar door hun energieke optreden en een vernieuwend nummer wel de publieksprijs binnen haalden.

Winnaar Blerconcours 22-11-2009 - Winnaar Blerconcours

De Buntstekers en Ut Kriezusjusmeejbruurkuskoor hebben gewonnen in de categorie Bleren en De Frutbloazen hebben gewonnen in de categorie vur de leut.

She`s en de Praotmaokers hebben de publieksprijs bleren en de presentatie prijs gewonnen. Vasi Pisciaris et les frères de Cap avec Pigalle waren goed voor de publieksprijs vur de leut.

Blerconcours persbericht 17-11-2009 - Blerconcours persbericht

`Als je het Blèrconcours wint, kent iedereen je liedje`

Aanstaande zondag zal in Popcentrum 013 het Blèrconcours gehouden worden. De dag dat hét carnavalslied van Tilburg gekozen wordt. De winnaar van het Blèrconcours zal zijn eigen nummer nog vaak terug horen. Hofkapel de Sleutelsollers speelt het altijd als de Prins binnenkomt. Daarnaast staat het als eerste nummer op de CD die na het Blèrconcours uitgebracht wordt. `Het Blèren winnen is een hele eer.`

Vorig jaar wonnen Kaaj Gaaaf en de Praotmaokers het Blèrconcours met het lied `Un Praotje Maoke`. `Dat was een mooi feestje`, vertelt Peter Klaassen van dweilorkest Kaaj Gaaaf. `Iedereen ging volledig uit zijn dak toen we hoorden dat ons nummer gewonnen had!` Dennis van der Vleuten van CV de Praotmaokers vond het vooral een hele eer. `Je weet gewoon dat je het komende jaar jouw nummer steeds zult horen. Dat is wel een lekker gevoel`. Het mooiste aan winnen is volgens beide verenigingen dat iedereen jouw liedje kent: `Als we het nummer voorbij hoorden komen, zong iedereen mee. Iedereen was altijd enthousiast. Wildvreemde mensen zingen jóuw liedje heel de carnaval mee. Dat is wel een kick`, vindt Klaassen.

`Un Praotje Maoke` was volgens beiden een leuk nummer omdat het een vernieuwend thema had. Het ging niet over hoe gezellig het altijd is met carnaval, maar over dat iedereen maar op Hyves zit en dat een polonaise lopen natuurlijk niet digitaal gaat. Daarvoor moet je menselijk contact hebben. `Dat we met zo`n modern thema wisten te winnen, was wel echt Kaaj Gaaaf`, lacht van der Vleuten.

Dit jaar zal de succesvolle combinatie van Kaaj Gaaaf en de Praotmaokers niet meer samen op de bühne van 013 staan tijden het Blèrconcours. `De Praotmaokers wilden weer eens wat nieuws en gaan nu met SHE’s uit Udenhout optreden. We hebben wel goede herinneringen aan onze optredens met de Praotmaokers. Het is een super leuke en enthousiaste groep die ook veel kwaliteit in huis heeft`, vertelt Klaassen.
Van der Vleuten licht de keuze voor de wissel toe: `We hebben met Kaaj Gaaaf alle facetten van het Blèren gehad. Het eerste jaar wonnen we de publieksprijs, het jaar daarna werden we bijna laatste en het derde jaar waren we de grote winnaar! Wij waren toe aan een leuke nieuwe uitdaging.` Naast de nieuwe uitdaging hebben de Praotmaokers nog een andere reden voor de wissel: `Met Kaaj Gaaaf waren we meer traditioneel bezig en maakten we mooie en hele gave hoempapa nummers. Nu met SHE`s proberen we andere, vernieuwende carnavalsmuziek te gaan maken.`

Aanstaande zondag barst in ieder geval het spektakel in 013 om 13.00 uur weer los. Zullen De Praotmaokers of Kaaj Gaaaf weer als winnaar uit de bus komen? Klaassen lacht: `Ach daar kun je nooit iets nuttigs over zeggen. Het belangrijkste is dat we een super leuke dag hebben op één van de leukste evenementen in Tilburg, want dát is het Blèrconcours!`

Blerconcours voorloting 13-11-2009 - Blerconcours voorloting

Gisterenavond is in cafe Boulevard de voorloting geweest voor het Blerconcours.
Op ludieke wijze is door de muziekcommissie deze loting gedaan olv Hansch und Maedel. Alle deelnemers moesten Nagel Scheissen (spijker poepen). Onderop het flesje stond in welk blok je zit en het nummer in dat blok.
Alle deelnemers zijn in 3 blokken ingedeeld. De volgorde van de blokken wordt voor aanvang van het Blerconcours geloot.
De indeling van de blokken is hier na te kijken:
http://www.kruikenstad.nl/upload/pdf%20bestanden/Voorloting%20Blokken%20indeling%20Bleren%202010-001.pdf

Tevens zijn de tijden ingepland van de generale repetitie in 013 van a.s. Maandag.
De tijden zijn hier terug te lezen:
http://www.kruikenstad.nl/upload/pdf%20bestanden/Generale%20repetitie%202009-2010%20volgorde-001.pdf

Deelnemers Blerconcours 6-11-2009 - Deelnemers Blerconcours

Nadat op het forum al gediscuseerd werd over de deelnemers volgt hier de officiele deelnemerslijst:

Categorie Blèren:
C.V. de Tunnukus met K.O. De Zwabbers
C.V. Ginne Graot met Proost!
De Blije Bluumkes
De Bunstekers en Ut Kriezusjusmeejbruurkuskoor
De Buskes
De Durdraaiers met de Frutblaozen
Dees ist met Peter Schepens
K.V. de Lijntrekkers met K.O. Trammelanto
Kaaj Gaaaf
KV de Fènpruuvers met Bekèk ´t Is
Muziekkapel 013 + D.A.V. Koor
SHE´S en de Praotmaokers
Zuutjes aon met koor

Categorie Vür de Leut:
Anton Kwantes
De Frutbloazen
De Schèèl Schaope
Geng Beng Goirle
Peter Smulders & Veul Gère ft. Dj Coenio
Vasi Pisciaris et les frères de Cap avec Pigalle
(optie) Goolse Floppers

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.