Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Leuterconcours - Leuterconcours

LocatieTheaters Tilburg
Tijd20.11 -

Het Leuterconcours is een jaarlijks evenement (georganiseerd door de Carnavalsstichting in samenwerking met de Fènpruuvers) waarbij de Opperleuterèr van Kruikenstad gekozen wordt. Maximaal 8 deelnemers stappen gedurende deze avond in de grote- en de kleine zaal van Theaters Tilburg in de ton, om u als bezoeker op zijn Tilburgs tranen met tuiten te laten lachen.
Een echte feelgood avond waarbij op ludieke wijze de actualiteit en het verleden van Kruikenstad beschreven worden met veel humor. Afgelopen jaar werd Ludo van Vliet als stuntman uitgeroepen tot Opperleuterèr van Kruikenstad. Hij zal stunts moeten uithalen om dit kunstje dit jaar weer te herhalen. Door de samenwerking tussen de Carnavalsstichting en de Tonpraot akkedemie wordt er jaarlijks veel nieuw humoristisch talent opgeleid voor een succesvolle 'buut' in de ton.

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Arthur van der Kwartel wint leuterconcours 2-2-2014 - Arthur van der Kwartel wint leuterconcours

Gisteravond op het Leuterconcours is Arthur van der Kwartel als Hèndige Harry uitgeroepen tot Opperleuterèr van Kruikenstad. Het is voor hem de tweede keer dat hij een jaar lang deze titel mag dragen.

In een volgepakt Theaters Tilburg werd zowel in de studio- als in de grote zaal veel en hard gelachen om de zeven deelnemers die allemaal hun zinnen hadden gezet op de titel, maar vooral op een gezellige avond. En een gezellige avond en dat werd het: veel grappen in het Tilburgs over Roy Donders, geldregens in Broekhoven en over het ‘nieuwe’ gemeentehuis. Een aantal Leuterèrs sprong er wat ons betreft uit.

Toon van Erp als Toon de Tobber, die de lachers op zijn hand had met het verhaal over zijn echtscheiding. “Ik ben vandaag 35 jaar getrouwd” (applaus uit de zaal). “Dat was inderdaad een feestje waard geweest als ze niet weg was gelopen meej munne beste maot.

Joppe de Bres was misschien wel de grootste verrassing van de avond. Als L. Vis (als fanatieke visser compleet met paars Elvis pak, lieslaarzen en een vishengel) vertelde hij een mooi verhaal over vissen zonder vergunning. Hij verkondigde aan de politieagent dat ze niet aan het vissen waren, maar de worm zwemles aan het geven waren. Uiteindelijk werden ze toch bekeurd omdat ‘Diejen Wout’ de vis bekeurde wegens openbaar onzedelijk gedrag.

De Opperleuterèr van vorig jaar, Ludo van Vliet was ook in zijn element. Als kleurenblinde Tattoe Sjonnie (De Tattooist van het zuiden) schudde hij de ene na de andere grap uit zijn mouw. Vooral de grap over de tattoo van ADO Den-Haag voor burgemeester Noordanus in het rood-wit-blauw (de kleuren van Willem II) zorgde voor een schaterlachende zaal.

Maar niemand kon uiteindelijk tippen aan Arthur van de Kwartel die als klusser Hèndige Harry een weergaloos verhaal vertelde over het ophangen van een schilderijtje wat uiteindelijk resulteerde in de totale vernietiging van het huis waar hij aan het klussen was. De kracht van deze buut was dat je écht voor je zag wat er gebeurde. Dat bleek ook bij de prijsuitreiking toen Arthur onder luid applaus van het publiek zowel de eerste- als de publieksprijs uitgereikt kreeg van Prins Joost d’n Irste.

Leuterconcours 23-1-2014 - Leuterconcours

Op zaterdag 1 februari zal het Leuterconcours gehouden worden. Het Leuterconcours is een jaarlijks evenement (georganiseerd door de Carnavalsstichting Tilburg in samenwerking met Karnavalsvereniging de Fènpruuvers) waarbij de Opperleuterèr van Kruikenstad gekozen wordt. Zeven deelnemers stappen gedurende deze avond in de grote- en de kleine zaal van Theaters Tilburg in de ton, om bezoekers in de Tilburgse taal te trakteren op een humorvolle buut, gebaseerd op de actualiteit.

Een echte feelgood avond waarbij op ludieke wijze de actualiteit en het verleden van Kruikenstad beschreven worden met veel humor. Afgelopen jaar werd Ludo van Vliet als stuntman uitgeroepen tot Opperleuterèr van Kruikenstad. Hij zal stunts moeten uithalen om dit kunstje dit jaar weer te herhalen. Door de samenwerking tussen de Carnavalsstichting en de Tonpraot akkedemie wordt er jaarlijks veel nieuw humoristisch talent opgeleid voor een succesvolle 'buut' in de ton.

De kaarten voor het leuteren zijn nu nog te koop à 15 Euro per stuk
- Bij het Waoges Louwe op zondag 26 januari in de Bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg van 12 tot 18 uur.
- Doorlopend vanaf 8 januari bij Café de Fijnproever, Bredaseweg 84. Dagelijks geopend vanaf 14:00 uur.

Win 2 kaarten voor het Leuteren 22-1-2014 - Win 2 kaarten voor het Leuteren

Ook dit jaar hebben we weer 2 kaarten voor het leuterconcours om weg te geven. Tijdens het Leuterconcours op 01-02-2014 zullen 7 deelnemers plaats nemen in de ton. Wil jij daar bij zijn? Ga dan snel naar http://www.facebook.com/kruikenstad voor meer informatie

 

 

Leuterconcours 4-1-2014 - Leuterconcours

Vorig jaar was Ludo van Vliet de winnaar en werd de ook altijd belangrijke publieksprijs gewonnen door William van Eekelen. Wie zal dit jaar het leuteren gaan winnen?

De zeven deelnemers die door mogen naar het Leuterconcours zijn:  
  • Lion Spijkers als Rick de Sauwelèr, stadsomroeper van Kruikenstad. 
  • Ludo van Vliet als Tattoe Sjonnie, Tattoe Koning Tilburg INK. 
  • Piet Derix als Flipke Fruit, Groentezaak de vrolijke noot. 
  • Joppe de Bres als L.Vis 
  • Arthur van der Kwartel als Hendige Harrie, doe het zelve. 
  • William van Eekelen als Clown Bennie van Circus Fiasco. 
  • Toon van Erp als Toon unne tobbert. 
Facebook actie:
Zoals afgelopen jaar zal er binnenkort een facebook actie komen op www.facebook.com/kruikenstad waarmee 2 kaarten voor het leuterconcours gewonnen kunnen worden. Like onze facebook pagina en je weet als een van de eerste wat de actie van dit jaar zal zijn!


Kaartverkoop: 
Natuurlijk wilt u als rechtgeaarde Kruik dit geweldige evenement op 1 februari aanstaande meemaken! Kaaten kunnen op onderstaande tijstippen en locaties bemachtigd worden. 

Ben er snel bij, want OP = OP! Toegangskaart voor het Leuterconcours in Theaters Tilburg zijn verkrijgbaar voor de grote zaal en voor de studiozaal voor slechts €15,- per stuk tegen contante betaling. - Woensdag 8 januari 2014 bij Hotel Mercure van 19.30 tot 20.30 uur. 

Reeds gereserveerde kaarten kunnen dan worden opgehaald. - Zaterdag 18 januari 2014 bij Boerke Mutsaers van 15.00 tot 16.00 uur. - Zondag 26 januari tijdens het Waogeslouwe in de Bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg van 12 tot 18 uur. - Doorlopend vanaf 8 januari bij Café de Fijnproever, Bredaseweg 84. Dagelijks geopend vanaf 14:00 uur.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.